Startershypotheek

Hypotheek voor starters

Wie voor het eerst een hypotheek afsluit kan wel wat hulp gebruiken. Als u een eerste huis gaat kopen, zijn er veel zaken waarover u moet nadenken. Bijvoorbeeld over de hoogte van de hypotheek: wat kunt u als starter maximaal lenen? En wat heeft u nodig aan
eigen middelen? Kunnen uw ouders misschien financieel helpen? Een financiering is vaak niet 1, 2, 3 geregeld.

Van Emmerloot en Koole geeft hypotheekadvies dat is afgestemd op uw specifieke situatie, wensen  en mogelijkheden.
In een persoonlijk gesprek brengen we samen met u alle mogelijkheden in kaart en nemen we de (soms complexe) hypotheekaanvraag voor u uit handen.

Maximale hypotheek

Om gericht op zoek te kunnen gaan naar een koopwoning, is het allereerst belangrijk dat u weet binnen welk budget u dat kunt doen. Ons advies daarbij is altijd: kijk niet alleen naar het hypotheekbedrag wat u maximaal kunt lenen, maar met name ook naar het maximale bedrag dat u per maand wilt besteden aan woonlasten.
U wilt immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!

Wij helpen u graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij u past én genoeg ruimte biedt om uw droomhuis te kunnen kopen.

Welke hypotheekvorm?

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Als u wilt profiteren van de fiscale hypotheekrenteaftrek dan kunt u kiezen uit twee vormen:

    • Een annuïtaire hypotheek,
    • Een lineaire hypotheek.

U mag ook een hypotheek samenstellen die bestaat uit een combinatie van deze twee vormen.

Hieronder volgt een korte uitleg over de twee hypotheekvormen.

Bij deze hypotheekvorm betaalt u altijd hetzelfde bruto maandbedrag, zolang de rente vaststaat. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. De verhouding tussen die delen verandert gedurende de looptijd. In het begin betaalt u relatief veel rente en lost u weinig af. Dit rentedeel is aftrekbaar van de belasting. Naarmate de tijd verstrijkt, betaalt u minder rente en lost u meer af. Het geleende bedrag wordt daardoor lager maar de netto maandlasten worden hoger omdat je minder hypotheekrenteaftrek hebt. Aan het einde van de looptijd heeft u de hypotheek helemaal afgelost.

Bij een lineaire hypotheek betaalt u gedurende de looptijd een vast bedrag als aflossing van de lening. Daarnaast betaalt u rente. Deze wordt alleen berekend over dat gedeelte van de hypotheek dat nog niet is afgelost. Na elke aflossing wordt uw rentebedrag dus lager. De bruto maandlasten zullen hierdoor jaarlijks dalen. Aan het einde van de looptijd heeft u de hypotheek helemaal afgelost.

Lineaire hypotheek regelen bij van Emmerloot en Koole Zwijndrecht

Wat zeggen Starters over ons?

Bijbehorende risico’s

Woonlasten-verzekering

Overlijdings-risico

Woonhuis-verzekering

Neem gerust contact op voor Startersadvies!

Bent u van plan om uw eerste woning te kopen en heeft u een vraag over de mogelijkheden voor de hypotheek? Neem dan contact met ons op voor een
afspraak via het onderstaande formulier of bel naar 078-610 57 32

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij staan voor u klaar!

De mensen achter Van Emmerloot en Koole hypotheken en verzekeringen

Jean-Marin van Emmerloot, Sander Koole en Yvette Scheurwater